Niewielu z nas zdaje
sobie sprawę z faktu, że pokarm dostarcza korzyści organizmowi
tylko wtedy kiedy może być w całości przetworzone dla uzyskania
energii życiowej. Jak pokazują wyniki badań, ludzki organizm to
wyjątkowa maszyna działająca dzięki specyficznej naturze zjawisk
elektromagnetycznych. W chwili gdy do organizmu wprowadzane jest
pożywienie, to rozkłada się ono na mikrocząsteczki, które
stanowiąc bazę składników odżywczych przenoszone są dalej za
pomocą krwi i ładunków elektrycznych. Chociaż brzmi to niezwykle,
to każdy organ w ludzkim organizmie posiada pewien ustalony z góry
poziom wibracji elektrycznej, która jest mu niezbędna do
odpowiedniego i sprawnego funkcjonowania.
- Serce60-70 MHzMózg62-78 MHzŻołądek58-65 MHzWątroba55-63 MHzJelito58-63 MHz
Tab. 1 Częstotliwość
drgania wybranych narządów w ludzkim organizmie
Jak się łatwo
domyśleć, nasza dieta powinna zatem być bogata w prawidłowy
ładunek energetyczny, gdyż każde braki uzupełnia się kosztem
układu nerwowego, co może prowadzić do zmniejszonej odporności na
stres, apatii, a nawet depresji! W chwili gdy niedobory energetyczne
pobierane są komórek, np. komórek krwi, dochodzi do
niebezpiecznego zjawiska zlepiania komórek, z powodu braku ładunków
energetycznych, które pozwalają na swobodne odpychanie. Nie jest
zatem tajemnicą, że sklejone komórki będą płynąć wolniej, co
doprowadzi do wolniejszego przepływu tlenu i substancji odżywczych.
Ponadto z powodu sklejonych komórek organizm trudniej radzi sobie z
wydalaniem toksyn co prowadzi do dramatycznego nasilenia się
różnorodnych chorób.
Dostarczenie żywej
energii w jedzeniu jest absolutną podstawą prawidłowego
funkcjonowania organizmu. Odpowiednio odżywiony organizm zaczyna
sprawniej i efektywniej pracować, natomiast umysł zwiększa
koncentrację i znacznie rzadziej odczuwane są negatywne emocje.
- Produkty z puszki0 MHzCiastko czekoladowe1-3 MHzKurczak3 MHzHamburger5 MHzSuplementy witaminowe10-30 MHzSurowe migdały40-50 MHzAwokado70 MHzOwoce75 MHzOgórek90 MHz
Tab. 2 Przykładowe
produkty żywnościowe i ich ładunki elektryczne
Owoce i warzywa stanowią
olbrzymi ładunek energetyczny, a to dlatego, że są żywe i
posiadają duże ilości chlorofilu, który można przyrównać do
samochodowego akumulatora, w tym przypadku magazynującego energię
słoneczną. Zielone warzywa pomagają neutralizować kwasy, co
związane jest z ich alkaliczną naturą, co prowadzi do wyrównania
zdrowego bilansu pH. Z kolei jak łatwo zauważyć na przykładzie
tabeli, produkty z puszki lub hamburgery zabierają więcej energii w
procesie trawienia, niż jej dostarczają! Szczególnie niebezpieczną
są ponadto produkty, które sztucznie podnoszą poziom energii w
ludzkim organizmie. Kawa i napoje energetyczne dają tylko iluzyjne
poczucie wzrostu energii, to jedynie ślepe uczucie fatamorgany
odżywczej, gdyż w rzeczywistości są zwykłą toksynąm któa
przez chwilę rozpędza ludzkie ciało. Jednak po chwili znowu
odczuwamy zmęczenie i znużenie!
Jedzenie z puszki niedostarczające żadnych ładunków energetycznych |
Przez nieprawidłową
dietę, pesymistyczne emocje i fatalny styl życia w ludzkim ciele
pojawia się więcej komórek upośledzonych przez niedobór
energetyczny, niż tych zdrowych i w pełni sprawnych. Wydzielanie
nadmiernych toksyn ma ogromny wpływ głównie na bicie serce i pracę
mózgu – dwóch kluczowych organów ludzkiego ciała. Wniosek jest
zatem tylko jeden: aby wszystkie komórki funkcjonowały prawidłowo
powinniśmy zwrócić uwagę na zdrowe odżywianie i spożywanie
produktów na poziomie 70-350 MHz, które budują ludzką twierdzę
energetyczną skutecznie walczącą z niechcianym zagrożeniem toksyn
i chorych komórek.
Zielone warzywa bogate w chlorofil |
0 komentarze:
Prześlij komentarz