środa, 10 lipca 2013

Energia elektryczna w pożywieniu

Niewielu z nas zdaje sobie sprawę z faktu, że pokarm dostarcza korzyści organizmowi tylko wtedy kiedy może być w całości przetworzone dla uzyskania energii życiowej. Jak pokazują wyniki badań, ludzki organizm to wyjątkowa maszyna działająca dzięki specyficznej naturze zjawisk elektromagnetycznych. W chwili gdy do organizmu wprowadzane jest pożywienie, to rozkłada się ono na mikrocząsteczki, które stanowiąc bazę składników odżywczych przenoszone są dalej za pomocą krwi i ładunków elektrycznych. Chociaż brzmi to niezwykle, to każdy organ w ludzkim organizmie posiada pewien ustalony z góry poziom wibracji elektrycznej, która jest mu niezbędna do odpowiedniego i sprawnego funkcjonowania.

Serce
60-70 MHz
Mózg
62-78 MHz
Żołądek
58-65 MHz
Wątroba
55-63 MHz
Jelito
58-63 MHz
Tab. 1 Częstotliwość drgania wybranych narządów w ludzkim organizmie

Jak się łatwo domyśleć, nasza dieta powinna zatem być bogata w prawidłowy ładunek energetyczny, gdyż każde braki uzupełnia się kosztem układu nerwowego, co może prowadzić do zmniejszonej odporności na stres, apatii, a nawet depresji! W chwili gdy niedobory energetyczne pobierane są komórek, np. komórek krwi, dochodzi do niebezpiecznego zjawiska zlepiania komórek, z powodu braku ładunków energetycznych, które pozwalają na swobodne odpychanie. Nie jest zatem tajemnicą, że sklejone komórki będą płynąć wolniej, co doprowadzi do wolniejszego przepływu tlenu i substancji odżywczych. Ponadto z powodu sklejonych komórek organizm trudniej radzi sobie z wydalaniem toksyn co prowadzi do dramatycznego nasilenia się różnorodnych chorób.
Dostarczenie żywej energii w jedzeniu jest absolutną podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu. Odpowiednio odżywiony organizm zaczyna sprawniej i efektywniej pracować, natomiast umysł zwiększa koncentrację i znacznie rzadziej odczuwane są negatywne emocje.

Produkty z puszki
0 MHz
Ciastko czekoladowe
1-3 MHz
Kurczak
3 MHz
Hamburger
5 MHz
Suplementy witaminowe
10-30 MHz
Surowe migdały
40-50 MHz
Awokado
70 MHz
Owoce
75 MHz
Ogórek
90 MHz
Tab. 2 Przykładowe produkty żywnościowe i ich ładunki elektryczne

Owoce i warzywa stanowią olbrzymi ładunek energetyczny, a to dlatego, że są żywe i posiadają duże ilości chlorofilu, który można przyrównać do samochodowego akumulatora, w tym przypadku magazynującego energię słoneczną. Zielone warzywa pomagają neutralizować kwasy, co związane jest z ich alkaliczną naturą, co prowadzi do wyrównania zdrowego bilansu pH. Z kolei jak łatwo zauważyć na przykładzie tabeli, produkty z puszki lub hamburgery zabierają więcej energii w procesie trawienia, niż jej dostarczają! Szczególnie niebezpieczną są ponadto produkty, które sztucznie podnoszą poziom energii w ludzkim organizmie. Kawa i napoje energetyczne dają tylko iluzyjne poczucie wzrostu energii, to jedynie ślepe uczucie fatamorgany odżywczej, gdyż w rzeczywistości są zwykłą toksynąm któa przez chwilę rozpędza ludzkie ciało. Jednak po chwili znowu odczuwamy zmęczenie i znużenie!

Mat Medic opinie
Jedzenie z puszki niedostarczające żadnych ładunków energetycznych

Przez nieprawidłową dietę, pesymistyczne emocje i fatalny styl życia w ludzkim ciele pojawia się więcej komórek upośledzonych przez niedobór energetyczny, niż tych zdrowych i w pełni sprawnych. Wydzielanie nadmiernych toksyn ma ogromny wpływ głównie na bicie serce i pracę mózgu – dwóch kluczowych organów ludzkiego ciała. Wniosek jest zatem tylko jeden: aby wszystkie komórki funkcjonowały prawidłowo powinniśmy zwrócić uwagę na zdrowe odżywianie i spożywanie produktów na poziomie 70-350 MHz, które budują ludzką twierdzę energetyczną skutecznie walczącą z niechcianym zagrożeniem toksyn i chorych komórek.
Eco Vital Poznań
Zielone warzywa bogate w chlorofil

0 komentarze:

Prześlij komentarz